Εμείς

Ποιοι είμαστε

Η Family Plan είναι ένας υποστηρικτικός και συμβουλευτικός οργανισμός αφοσιωμένος στην μοντέρνα  οικογένεια. Αποτελείται από επαγγελματίες εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, σύμβουλους σπουδών, ιατρούς και άλλους ειδικούς, που σκοπό έχουν να βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας όποτε χρειαστεί.

Το όραμα μας είναι να συμβάλουμε στον προγραμματισμό ποιοτικού χρόνου των γονέων με τα παιδιά τους αλλά και στον ευρύτερο προγραμματισμό της οικογένειας.

Οι στόχοι μας είναι να

  • παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε οικογένειες
  • παρουσιάζουμε αξιόλογες υπηρεσίες και προϊόντα που αφορούν το παιδί και την οικογένεια
  • να συμβάλουμε στη διαβίου μάθηση των εκπαιδευτικών αλλά και στην επιμόρφοση των γονέων

Καινοτομία: Η πρωτοτυπία της εταιρείας, έθεσε την ιδρύτρια της κ. Νίκη Τσολιά, ως υποψήφια στην κατηγορία καινοτομίας στα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της χρονιάς 2016, ενώ συνέντευξη της παρουσιάστηκε στο τεύχος Μαρτίου 2017 του In Business.

Κοινωνική Προσφορά: Η εταιρεία έχει ήδη βραβευτεί δύο φορές από τον ΠΑΣΥΚΑΦ για το φιλανθρωπικό της έργο και τη συμβολή της στις διάφορες εκδηλώσεις του, με απασχόληση παιδιών διαμέσου εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Η ομάδα μας

Νίκη Τσολιά

Νίκη Τσολιά

Διευθύντρια

Ιδρύτρια Family Plan

Η Νίκη Τσολιά σπούδασε νηπιαγωγός, διοίκηση και συμβουλευτική επιχειρήσεων. Όταν το 2012 έγινε μαμά, ένοιωσε την ανάγκη αξιόπιστων κι οργανωμένων υπηρεσιών φύλαξης κι απασχόλησης παιδιών, κι έτσι ίδρυσε την Baby Sitter On Call. Το 2016, μαμά δύο παιδιών πλέον, αντιλήφθηκε ακόμη καλύτερα τις προκλήσεις που βιώνει η σύγχρονη οικογένεια. Δημιούργησε τη Family Plan, στοχεύοντας στην υποστήριξη της μοντέρνας οικογένειας.

Όραμα της είναι η συμβολή στη διάπλαση  αυτόνομων ατόμων που θα αποτελέσουν μελλοντικά ικανά και δραστήρια μέλη της κοινωνίας. Για αυτό και διαμέσου της Family Plan, στοχεύει στην ενδυνάμωση, ενημέρωση και υποστήριξη των γονέων ώστε να επιτελούν με επιτυχία το ρόλο τους στην ανατροφή των παιδιών τους. 

 

 

Ράνια Δ. Χατζηκώστα

Ράνια Δ. Χατζηκώστα

Κλινικός Ψυχολόγος

Η Ράνια Δ. Χατζηκώστα είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου (Πτυχίο Ψυχολογίας) και του Intercollege (MSc in Clinical Psychology). Είναι εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος (Αρ.Μητρώου 285) και συγγραφέας του ψυχο-εκπαιδευτικού παραμυθιού «Η Λόρα αποκτά αδελφάκι». Στα πλαίσια των σπουδών της συμπλήρωσε 2000 ωρες εποπτευόμενης πρακτικής άσκησης εργαζόμενη με παιδιά και ενήλικες στο Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ) και στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. Από τον Οκτώβριο του 2015 έχει ιδρύσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ όπου παρέχει υπηρεσίες ατομικής ψυχολογικής αξιολόγησης, διάγνωσης και παρέμβασης σε παιδιά και ενήλικες και συντονίζει ομάδες Συναισθηματικής Αγωγής για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.   

Νικολέττα Πιτσιλλίδου

Νικολέττα Πιτσιλλίδου

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια με Μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία

Η Νικολέττα Πιτσιλλίδου είναι Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση σε θέματα παιδιών και εφήβων. Διαθέτει μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Λευκωσίας. Αφότου ολοκλήρωσε τις πτυχιακές σπουδές της μέχρι και σήμερα, εργάζεται στην ειδική μονάδα του ιδιωτικού σχολείου High Gate Private School. Επιπρόσθετα, είναι επιστημονικός συνεργάτης της εταιρείας παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών «Παράγοντα Ψ». Η επαγγελματική της εμπειρία, περιλαμβάνει παρεμβάσεις συμβουλευτικής παιδιών και γονέων, όπως και αξιολογήσεις παιδιών και εφήβων σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών.

Τόνια Λοϊζίδου

Τόνια Λοϊζίδου

Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

H Τόνια Λοϊζίδου είναι κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια.  Το 2003 ήταν στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, του Υπουργείου Παιδείας, ως εκπαιδευτική ψυχολόγος για 2 χρόνια.  Υπήρξε σύμβουλος σε ιδιωτικό σχολείο, λειτουργός στο Σύνδεσμο Στήριξης ατόμων με ΔΕΠ-Υ και συντονίστρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε μη-κερδοσκοπικό οργανισμό. Αυτή τη περίοδο διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο και δίνει ψυχολογική στήριξη και θεραπεία σε πρόσφυγες – θύματα βασανιστηρίων από το 2006 μέχρι το 2008 και από το 2012 μέχρι σήμερα, στο Future Worlds Center, Humanitarian Affairs Unit. Είναι επιστημονικό μέλος στο Σύνδεσμο Στήριξης ατόμων με ΔΕΠΥ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ψυχολόγων Κύπρου. Επίσης, ξεκίνησε τη θητεία της ως μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων από το Δεκέμβριο του 2016.

Απέκτησε το πρώτο πτυχίο της στη ψυχολογία στο Central Michigan University (2001), στην Αμερική, και αμέσως μετά το μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη ψυχολογία στο Brunel University (2002), στην Αγγλία. Απέκτησε ειδίκευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία, από το Beck Institute  στην Αμερική, και πρόσφατα απέκτησε 2ο μεταπτυχιακό στην κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Απέκτησε την άδεια κλινικού ψυχολόγου, με αριθμό μητρώου 343, το Φεβρουάριο 2016. Επίσης, απέκτησε ειδίκευση στο Narrative Exposure Therapy, για θεραπεία περίπλοκου τραύματος σε παιδιά και ενήλικες.

Έλλη Κωνσταντίνου

Έλλη Κωνσταντίνου

Νηπιαγωγός με MSc στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση & MSc στην Επικοινωνία και  Νέα Δημοσιογραφία, Γενική Διευθύντρια του νηπιαγωγείου «Πελαργός» 

Η Έλλη Κωνσταντίνου ολοκλήρωσε τις πτυχιακές σπουδές της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Επιδιώκοντας να εμβαθύνει και να εμπλουτίσει όσο το δυνατό περισσότερο τις γνώσεις της, κατά τη διάρκεια των σπουδών της, παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια. Ακολούθως, επέστρεψε στην Κύπρο όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως Νηπιαγωγός και παράλληλα ως Διευθύνων Πρόσωπο του εκπαιδευτικού προγράμματος στο ιδιωτικό Νηπιαγωγείο της μητέρας της « Πελαργός ». Ταυτόχρονα με την εργασιακή της πορεία ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου MSc στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση του Cyprus International Institute of Management και μεταπτυχιακού τίτλου MSc στην Επικοινωνία και  Νέα Δημοσιογραφία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Συνεργάζεται με τη Les Mills Κύπρου και είναι instructor του προγράμματος «Born To Move» στο Νηπιαγωγείο Πελαργός, ένα μάθημα που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν την εμπειρία της ανακάλυψης και της δράσης, περιλαμβάνοντας το χορό, την κίνηση και τη μουσική. 

Από το 2017 ανέλαβε αποκλειστικά τα καθήκοντα Διευθύνoντος Προσώπου του Νηπιαγωγείου. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην παιδεία και στην εκπαίδευση των νηπίων δημιουργώντας ένα περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα, όπου τα παιδιά θα είναι σε θέση να νιώσουν την αγάπη, την ασφάλεια, την αποδοχή και τη δημιουργικότητα.

 Πιστεύει στη δια βίου μάθηση και μότο της είναι: Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται. (M.Mead, 1901-1979)

 

Κωνστάντινος Χατζηχριστοφή

Κωνστάντινος Χατζηχριστοφή

Κλινικός ψυχολόγος

Ο Κωνστάντινος Χατζηχριστοφή είναι εγγεγραμένος Κλινικός ψυχολόγος και πτυχιούχο μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας. Έχει εκπαιδευτεί στον οργανισμό Brief στο Λονδίνο και φέρει πιστοποιητικό στην μέθοδο Solution Focused. Η μέθοδος αυτή έχει τις καταβολές της στην οικογενειακή θεραπεία. Ακόμη είναι εκπαιδευτής Συνειδητής Προσοχής (Mindfulness) για παιδία και γονείς με την μέθοδο της Eline Snel, ο Καθιστός Βάτραχος.

Στο παρόν στάδιο εκπαιδεύεται στην μέθοδο Mindfulness Based Stress Reduction για ενήλικες. Τα κύρια του ενδιαφέροντα στην Ψυχολογία είναι τα  παιδία και οι γονείς, η ομαδική θεραπεία και οι εφαρμογές της Ψυχολογίας στις επιχειρήσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Κύκλος-Çember που έχει στόχο να παρέχει  Ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση σε ευπαθείς ομάδες.

Ευάγγελος Ορφανίδης

Ευάγγελος Ορφανίδης

Κλινικός Ψυχολόγος

O Ευάγγελος Ορφανίδης ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας και στη συνέχεια πραγματοποίησε το πρόγραμμα Μεταπτυχιακής ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχανάλυση στο πανεπιστήμιο ΝΒU της Σόφιας. Έπειτα εκπαιδεύτηκε στην Κλινική υπνοθεραπεία και έκτοτε είναι τακτικό εγγεγραμμένο μέλος του Συνδέσμου Κλινικών Υπνοθεραπευτών (UK).

Από το 2013 ιδιωτεύει ως εγγεγραμμένος Κλινικός Ψυχολόγος στην Λευκωσία και Λάρνακα όπου παρέχει συμβουλευτική, στήριξη και θεραπεία σε άτομα, ομάδες, οικογένειες και ζεύγη. Παράλληλα συντονίζει ψυχό-εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια σε συνεργασία με διάφορους φορείς, κρατικούς και ιδιωτικούς. Παρακολουθεί εντατικά τις επιστημονικές εξελίξεις σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σε θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας στην Κύπρο και το εξωτερικό και ασχολείται με την συγγραφή επιστημονικών άρθρων και βιβλίων.

Είναι διοικητικό μέλος του Παγκύπριου Συλλόγου Ψυχολόγων και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην ειδίκευση της Κλινικής ψυχολογίας.

Δρ. Νίκος Μακρίδης

Δρ. Νίκος Μακρίδης

Ειδικός Παιδίατρος

Ο Δρ. Νίκος Μακρίδης αποφοίτησε από την ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βιέννης το 1993 έχοντας επίσης ολοκληρώσει το Διδακτορικό του με θέμα το καρδιογράφημα και υπερηχογράφημα καρδιάς. Ακολούθως, επέστρεψε στην Κύπρο όπου και έκανε την άσκηση στην Παθολογία και τη Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Το 1998 ολοκλήρωσε την Ειδικότητα της Παιδιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) όπου στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Παιδοαιματολογία και Παιδοογκολογία.

Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο προσελήφθη από το Υπουργείο Υγείας στη θέση Παιδίατρου – Παιδοαιματολόγου – Παιδοογκολόγου στην Παιδοογκολογική κλινική στο Μακάρειο Νοσοκομείο.   

Εκεί εργάστηκε για 16 χρόνια και από το καλοκαίρι του 2015 ασκεί Ιδιωτικά την Παιδιατρική. Είναι επίσης συνεργάτης Παιδίατρος στο Αρεταίειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο. Παράλληλα, κατέχει τη θέση Επίκουρου Καθηγητή Παιδιατρικής, Παιδιατρικής Αιματολογίας και Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή St George του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 Ο Δρ. Μακρίδης συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα «Υγεία του Παιδιού» κατά την έναρξή του το 1994, καθώς και σε πολλά ιατρικά συνέδρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Επίσης πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα περεταίρω μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Βοστώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, με θέμα την παιδική διατροφή.

Τέλος, αρθρογραφεί θέματα που αφορούν την Παιδιατρική σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Δρ. Γεώργιος Γεωργίου

Δρ. Γεώργιος Γεωργίου

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Ο Δρ. Γιώργος Γεωργίου, σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Semmelweis, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και αποφοίτησε με βαθμό Cum Laude (λίαν καλώς). Από το 2005 μέχρι το 2006 εργάστηκε ως ασκούμενος ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, και παράλληλα από το 2006 μέχρι το 2012 ως ειδικευόμενος ιατρός στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Το 2012 απέκτησε τον τίτλο του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου, από τη νομαρχία κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Το 2013 μετεκπαιδεύτηκε στη Λαπαροσκόπηση, Υστεροσκόπηση, από τον διεθνούς φήμης γυναικολόγο Mr. Adam Magos, στο Royal Free Hospital στο Λονδίνο. Τώρα εργάζεται στην Κλινική Λήδρα στη Λευκωσία, μία άρτια εξοπλισμένη κλινική, η οποία παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα. Η κλινική απαρτίζεται από εξαιρετικούς ιατρούς και συνεργάτες και στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Επιπλέον στην παρούσα φάση ο Δρ. Γεωργίου είναι Clinical Assistant Professor στην Ιατρική Σχολή του St. George’s University of London και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Δρ. Ιωάννα Περικλέους

Δρ. Ιωάννα Περικλέους

Παιδίατρος

Η Δρ. Περικλέους, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με υποτροφία του ΙΚΥ, απ’ όπου αποφοίτησε το 2010 με βαθμό Λίαν Καλώς (8.05). Στη συνέχεια εργάστηκε ως ασκούμενος ιατρός στο ΓΝ Λευκωσίας (2010-2011) και από το 2011-2015 ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ. Μετά από επιτυχείς εξετάσεις έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Παιδιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από τότε ασκεί την Παιδιατρική στον ιδιωτικό τομέα.

Έρμα Μαλεκκίδου Αυγουστή

Έρμα Μαλεκκίδου Αυγουστή

Εγγεγραμμένη Σχολική Ψυχολόγος

Η Έρμα Μαλεκκίδου Αυγουστή, είναι Εγγεγραμμένη Σχολική Ψυχολόγος στο Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου (Αρ. Μητρώου 479). Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο University of Essex, του Ηνωμένου Βασιλείου και έπειτα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (Β.Α) και Εφαρμοσμένου Μεταπτυχιακού στη Σχολική Ψυχολογία (Μ.Sc).

Για τις ανάγκες του Μεταπτυχιακού της Προγράμματος ολοκλήρωσε 1056 ώρες Πρακτικής Άσκησης τις οποίες πραγματοποίησε τόσο σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, όσο και σε διάφορες άλλες δομές. Συγκεκριμένα ήταν σε Αγγλόφωνο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο στην Πάφο, σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στη Λεμεσό, σε πολυπολιτισμικό Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο της Λεμεσού και σε τέσσερις λέσχες (ΣΚΕ Γερμασόγειας, ΣΚΕ Πανιώτη,  Πολυδύναμο Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών «Άγιος Ιωάννης Ο Ελεήμων» της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού και Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Αντωνίου) . Ως μέρος της Πρακτικής της Άσκησης πραγματοποίησε αξιολογήσεις με αξιόπιστα ψυχομετρικά εργαλεία, βιωματικά εργαστήρια σε παιδιά και εφήβους, παρείχε συμβουλευτική τόσο σε παιδιά όσο και σε γονείς και τέλος παρείχε εκπαίδευση σε γονείς χρησιμοποώντας το πρόγραμμα “Parenting the Strong-Willed Child”. Επίσης, συνεργάστηκε με το Σταθμό Πρόληψης και Συμβουλευτικής ΟΔΥΣΣΕΑΣ Λεμεσού (ΚΕΝΘΕΑ) που εφάρμοσε σε Δημόσιο Δημοτικό της Λεμεσού το Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης «Ταξίδι Ζωής».

Σήμερα, συνεργάζεται με το Κέντρο Συμβουλευτικής Εκπαίδευσης και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΣΚ.Ε.ΨΥ όπου μαζί με τη συνάδελφό της έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ενδυνάμωσης εαυτού και ανάπτυξης θετικών στοιχείων του χαρακτήρα το οποίο ονομάζεται “The Mighty Kids” και απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών. Επίσης, συνεργάζεται με το Κέντρο Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηλιακτίδα το οποίο είναι Παιδιατρικό Κέντρο στη Λεμεσό.

Μαρία Μενοίκου

Μαρία Μενοίκου

Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης 

Η Μαρία Μενοίκου είναι Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης, Πιστοποιημένη Σύμβουλος ‘Thinking into Results’ και στενή συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Proctor Gallagher.

Με δια βίου διάθεση, αλλά και έφεση στη μελέτη και την κατανόηση των παραγόντων που συμβάλλουν στην ψυχολογική και κοινωνιολογική συμπεριφορά, εργάζεται με ιδιώτες, εταιρείες και οργανισμούς, τους οποίους εμπνέει και ενθαρρύνει, ώστε να επιτύχουν τα αποτελέσματα που επιδιώκουν.

Η επιδίωξη της μελέτης και κατανόησης των εννοιών και των μηχανισμών που αποτελούν τους νόμους της επιτυχίας, την οδήγησε σε ένα ταξίδι γνώσης μέσω του οποίου κατάφερε να γνωρίσει προσωπικά και να μαθητεύσει κοντά στον Bob Proctor, αλλά και σε άλλους κορυφαίους ειδικούς και μέντορες στον τομέα της επιτυχίας, όπως ο Τόνι Ρόμπινς, η Mary Morrissey, ο Bernard Hiller, ο Δρ. Joe Dispenza, ο Jack Canfield, ο Michael Beckwith, η Πέγκυ McColl και πολλούς άλλους.  

Η Μαρία Μενοίκου έχει ένα πλούσιο και ποικίλο υπόβαθρο στον τομέα της λογιστικής, των τραπεζών, του εσωτερικού ελέγχου, της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων, του εμπορίου και των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, την κοινωνιολογία και την ψυχολογία. Σήμερα υπερέχει ως επιτυχημένη, δυναμική και εστιασμένη στα αποτελέσματα επαγγελματίας και έχει δεσμευτεί να εκπαιδεύει, να κατευθύνει και να βοηθά τους άλλους να αναπτύξουν τον εαυτό τους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Για πολλά χρόνια κατείχε καίριες ηγετικές θέσεις σε διοικητικά συμβούλια, σε επιτροπές και εθελοντικές οργανώσεις, όπως η Ένωση για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, η Διεθνής Αμνηστία, η Green Peace, η Παιδική Στέγη Λευκωσίας και Ροταράκτ. Αυτή τη στιγμή είναι ενεργό μέλος στον ΦΟΣ Φωτογραφικό όμιλο, στον όμιλο Rotary Nicosia Lefcothea και στην οργάνωση Εθελοντών Γιατρών Κύπρου.

Το πάθος, η έμπνευση και η θετική στάση της, της επιτρέπουν να ενδυναμώνει τους ανθρώπους, να τους κατευθύνει, να τους καθοδηγεί και να τους βοηθά να μετατρέπουν τους στόχους και τα όνειρά τους σε απτή πραγματικότητα.

Μαρίνα Νεοφύτου

Μαρίνα Νεοφύτου

Εγγεγραμμένη Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

Η Μαρίνα Νεοφύτου είναι Εγγεγραμμένη Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολόγος (Α.Μ. 458) και παρέχει Υπηρεσίες Ψυχολογικής Αξιολόγησης και Παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους. Οι σπουδές της Μαρίνας στην Ψυχολογία, ήταν συνειδητή επιλογή, αφού ήξερε πως με την εξερεύνηση της επιστήμης της Ψυχολογίας, θα μπορούσε να κάνει και επάγγελμα αυτό που τόσο αγαπά!  Να δουλεύει με τα παιδιά με στόχο την ψυχική τους ευημερία.

 Η Μαρίνα έχει ολοκληρώσει τις Προπτυχιακές της σπουδές στη Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι επίσης κάτοχος του τριετές Εφαρμοσμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Σχολική Ψυχολογία, του Πανεπιστημίου Κύπρου.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, έχει εργαστεί στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, ως Ειδικευόμενη Σχολική Ψυχολόγος και έχει αναλάβει περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές, συναισθηματικές, συμπεριφορικές ή άλλες δυσκολίες στο φάσμα του παιδικού και εφηβικού πληθυσμού.

Η παρουσία της σε διάφορα διεθνή συνέδρια, έχουν διευρύνει τις επιστημονικές γνώσεις που απαιτείται να έχει ένας Ψυχολόγος, ώστε να εφαρμόζει αποτελεσματικά και με τη δέουσα προσοχή, το επάγγελμά του. 

Στο παρόν στάδιο, η Μαρίνα προσφέρει υπηρεσίες ως Σχολικός Ψυχολόγος σε Δημόσια Σχολεία του Υπουργείου Παιδείας. Εργάζεται παράλληλα ως Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος στον ιδιωτικό τομέα σε Λευκωσία και Λάρνακα. Η στήριξη και η συμβουλευτική προς γονείς και εκπαιδευτικούς, με κοινό γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών, αλλά και η στήριξη και καθοδήγηση των ίδιων των παιδιών, αποτελεί βασικό στόχο και σκοπό των υπηρεσιών που προσφέρει.

Βέρα Φλωρίδου

Βέρα Φλωρίδου

Σχολικός/ Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος

Η Βέρα Φλωρίδου είναι απόφοιτος του προπτυχιακού προγράμματος στη Ψυχολογία του Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Εφαρμοσμένο Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και εργάστηκε ως Ειδικευόμενη Σχολική Ψυχολόγος, στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως Σχολικός/ Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος και παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης, παρέμβασης, συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων, συμβουλευτικής γονέων και διαλεκτικής συμβουλευτικής εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, εργάστηκε ως Ειδικός Επιστήμονας στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα «Strengthening national policies to stop sexual violence against children: a Council of Europe project involving pilot initiatives in Cyprus». Ως Μεταπτυχιακός Ερευνητικός Συνεργάτης συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονταν με τις μαθησιακές δυσκολίες, τα προβλήματα προσοχής και υπερκινητικότητας και την αυτοματοποιημένη διαδικασία ονομασίας ερεθισμάτων που σχετίζεται με τον μηχανισμό ανάγνωσης.

Οι επικοινωνιακές της δεξιότητες, η οργάνωση, η τυπικότητα και ο ενθουσιασμός για το επάγγελμα της και την ενασχόληση της με τα παιδιά είναι χαρακτηρισμοί που την εκφράζουν, αφού πρωταρχικός της στόχος είναι η έγκαιρη πρόληψη και παρέμβαση για την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων σε συνεργασία με το σχολικό περιβάλλον και την οικογένεια.

Στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας ασχολήθηκε με την «Διερεύνηση της πιθανής επίδρασης της χρήσης παιχνιδιών στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή στις γνωστικές και μαθησιακές επιδόσεις παιδιών σχολικής ηλικίας», όπου και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξελικτικής ψυχολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου Κρήτης.

Άντρη Αγαπίου

Άντρη Αγαπίου

Λογοθεραπεύτρια

H Άντρη Αγαπίου είναι πτυχιούχος εγγεγραμένη Λογοθεραπευτρία. Αποφοίτησε από το ΤΕΙ Ηπείρου το 2007.Απο τότε και έπειτα ασχολείται ενεργά με την πρόληψη,αξιολόγηση, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση των διαταραχών του λόγου σε παιδία και σε ενήλικες. Σήμερα διατείρει ιδιώτικο γραφείο στο Μαρώνι και συνεργάζεται με τo Family Plan, όπου παρακολουθεί περιστατίκα με καθυστέρηση στην εξέλιξη του λόγου, με διαταραχές λόγου, μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχή άρθρωσης κ.α.Είναι ενεργό μέλος του συλλόγου Λογοπαθολόγων Κύπρου.

Μηλίτσα Δημητρίου

Μηλίτσα Δημητρίου

Ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολογία

Η Μηλίτσα Δημητρίου απέκτησε Πτυχίο Ψυχολογίας το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έπειτα, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολογία το 2016 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της μεταπτυχιακής πρακτικής της άσκησης εργάστηκε ως ειδικευόμενη σχολικός / εκπαιδευτικός ψυχολόγος στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Παρέχει υπηρεσίες ψυχομετρικής αξιολόγησης, διάγνωσης και αντιμετώπισης μαθησιακών, συναισθηματικών, συμπεριφορικών και κοινωνικών δυσκολιών παιδιών και εφήβων. Επίσης, ασχολείται με τη συμβουλευτική παιδιών και εφήβων, καθώς και με τη διαλεκτική συμβουλευτική σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Μαριάννα Καταλάνου

Μαριάννα Καταλάνου

Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

Η Μαριάννα Καταλάνου είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαίδευση με κατεύθυνση στη Διοίκηση και Διαχείριση και στη Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση.

Κρίστια Κασάπη

Κρίστια Κασάπη

Κλινικός Ψυχολόγος για εφήβους και ενήλικες

H Κρίστια Κασάπη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα της Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος στο Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου. Εργάζεται ιδιωτικά στη Λευκωσία, παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε έφηβους/οικογένεια και ενήλικες. Διατηρεί συνεργασίες με διάφορους οργανισμούς και παρέχει εθελοντική δράση όπου είναι εφικτό. Τάσσεται υπέρ της πρόληψης σε θέματα που αφορούν τόσο τη σωματική όσο και τη ψυχική υγεία.

Σωτικοπούλου Παντελίνα

Σωτικοπούλου Παντελίνα

Εγγεγραμμένη Σχολική / Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

Η Σωτικοπούλου Παντελίνα είναι Εγγεγραμμένη Σχολική / Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου (Αρ. Εγγραφής 291). 
Απέκτησε το πτυχίο της στην Ψυχολογία (ΒΑ) από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών  και το μεταπτυχιακό της, στην Εφαρμοσμένη Σχολική Ψυχολογία (ΜΑ) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συνεχίζει την επιμόρφωση της και ειδικεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, η οποία είναι μια ερευνητικά τεκμηριωμένη μορφή θεραπείας στον τομέα της Ψυχολογίας, στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, Επαγγελματικής & Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΕΠΑ).

Η επαγγελματική της εμπειρία άρχισε από το τελευταίο έτος των προπτυχιακών της σπουδών, όπου, στο πλαίσιο απόκτησης του πτυχίου της, συμμετείχε σε συνεδριάσεις του Τμήματος Συμβουλευτικής και Ψυχοπαιδαγωγικής Υποστήριξης σε Ιδιωτικό Σχολείο στην Αθήνα. Επίσης, εργάστηκε σε εθελοντική βάση, για ένα χρόνο στο Ψυχολογικό Κέντρο «ΑΡΣΗ» στην Αθήνα, με στόχο τις ομαδικές δραστηριότητες, την ανάπτυξη συνεργασίας, ομαδικότητας και επικοινωνιακών δεξιοτήτων σε παιδιά με μαθησιακές και αναπτυξιακές διαταραχές. Υπήρξε ασκούμενη Σχολική Ψυχολόγος (1500 ώρες) στο  Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στη Λευκωσία, στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, όπου λάμβανε εποπτεία και παρείχε αξιολογήσεις μαθησιακών, συμπεριφορικών, συναισθηματικών και νοητικών δυσκολιών σε παιδιά και έφηβους καθώς επίσης και τη συγγραφή ψυχολογικών εκθέσεων. Παρείχε επίσης, συμβουλευτική σε παιδιά, σε έφηβους, σε γονείς και εκπαιδευτικούς ανάλογα με τις ανάγκες και το αίτημα του καθενός.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, όπου ασχολείται με παιδιά, έφηβους και γονείς στον τομέα πρόληψης, διάγνωσης και παρέμβασης. Ασχολείται με μαθησιακές, συναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς και συμβουλευτική γονέων. Επίσης, μαζί με την συνάδελφό της Μαρία Κυριάκου, έχουν δημιουργήσει το προληπτικό πρόγραμμα «Δεν φοβάμαι, να φοβάμαι», που αφορά παιδιά 4-8 ετών, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και υλοποιείται σε Ιδιωτικά Σχολεία.

Κατσαρή Στέλλα Αιμιλία

Κατσαρή Στέλλα Αιμιλία

Κλινικός Ψυχολόγος

Η Στέλλα Αιμιλία Κατσαρή είναι εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος (αριθμός εγγραφής: 431) η οποία έχει τετραετή εμπειρία στον τομέα της ψυχολογίας. Η κα Κατσαρή έχει συμβάλει στην διδασκαλία των φοιτητών της ιατρικής σχολής του St Georges University του Λονδίνου από το 2012-2016. H κα Κατσαρή είναι υπεύθυνη του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας Υγείας του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου.  Στην παρούσα φάση εργάζεται σε διάφορους τομείς της διοίκησης σε σχέση με την παροχή κοινωνικών και ψυχολογικών υπηρεσιών, κοινωνικής ενσωμάτωσης και ερευνάς. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την Κλινική Ψυχολογία, την κοινότητα και την κοινωνική πολιτική, αλλά και τη συναισθηματική επίδραση σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ως επαγγελματίας και ως ερευνήτρια. Ως επαγγελματίας ψυχολόγος ασχολείται κυρίως με το άγχος, το τραύμα και τις διαπροσωπικές δυσκολίες. Παρέχει ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε έφηβους και ενήλικες. 

Χριστοδούλου Μικαέλλα

Χριστοδούλου Μικαέλλα

Kλινικός Ψυχολόγος

Η Μικαέλλα Χριστοδούλου, είναι εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος (αριθμός εγγραφής: 434 ), η οποία εργάζεται από το 2012 ως ψυχοθεραπεύτρια με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες, καθώς επίσης δουλεύει με παιδιά μέσω παιγνιοθεραπείας και συμβουλευτικής γονέων. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τομέα της Ψυχολογίας και εκπαιδεύτηκε παράλληλα στη συστημική ψυχοθεραπεία, θεραπεία οικογένειας και ζεύγους. Στο παρόν στάδιο, βρίσκεται στο δρόμο για την απόκτηση του διδακτορικού της τίτλου. Ερευνητικό της ενδιαφέρον αποσκοπεί η αναγνώριση δυναμικών στο οικογενειακό σχήμα, η απαρρύθμιση των παραγόντων που ορίζουν τη λειτουργισιμότητα ενός συστήματος και η θετική ψυχολογία. Τέλος, έχει πολύχρονη εργασία και εμπειρία στην παρέμβαση με πρόσφυγες και μετανάστες.

Κουρουκλάρη Ειρήνη

Κουρουκλάρη Ειρήνη

Κλινικός Ψυχολόγος

Έχει πτυχίο στη Ψυχολογία και έκανε το μεταπτυχιακό της στην Κλινική Ψυχολογία. Ειδικεύεται στη συστημική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο ψυχοθεραπευτικά (αριθμός άδειας 443) με ενήλικες, εφήβους, παιδιά, ζευγάρια και συντονίζει ψυχοθεραπευτικές ομάδες αυτογνωσίας. Από τον Μάρτιο του 2015 αρθρογραφεί σε διάφορες εφημερίδες σε ψυχολογικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα. Κατά καιρούς έχει ασχοληθεί με τη διδασκαλία προγραμμάτων που έχουν να κάνουν με τον τομέα της ψυχολογίας. Η κα Κουρουκλάρη τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε συνεχή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση και εποπτεία ενώ συμμετέχει εντατικά σε βιωματικές αυτογνωστικές διαδικασίες και σεμινάρια που σχετίζονται άμεσα με το αντικείμενο του κλάδου της. 

Παναγιώτα Μικελλίδου

Παναγιώτα Μικελλίδου

Κλινικός Ψυχολόγος

H Παναγιώτα Μικελλίδου, έχει πτυχίο στην Ψυχολογία από το University of Surrey. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε πρακτική εξάσκηση για ένα χρόνο σε ειδικό σχολείο- «Saint Dominic’s School» κι ακολούθως, πήρε το μεταπτυχιακό της στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της έκανε 1500 ώρες πρακτικής εξάσκησης σε αξιόλογες δομές εντός και εκτός Κύπρου- Ψυχιατρική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Με το πέρας των σπουδών της απέκτησε επάρκεια σε τρία τεστ αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών (WPPSI: 2-6 ετών, WISC: 6-16 ετών, RAVENS: 4-12 ετών). Tα τελευταία 2 έτη διατηρεί ιδιωτικό γραφείο.

Χαρίκλεια Πολυνίκη

Χαρίκλεια Πολυνίκη

Κλινικός Ψυχολόγος

Η Χαρίκλεια Πολυνίκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου με πτυχίο Ψυχολογίας και μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα της Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος στο Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου (αριθμός εγγραφής: 438). Από το 2017 ιδιωτεύει ως Κλινική Ψυχολόγος στη Λευκωσία παρέχοντας στήριξη και θεραπεία σε άτομα και ομάδες. Παράλληλα συνεργάζεται με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Πολύχρωμες Εμπειρίες. Ως επαγγελματίας ψυχολόγος ασχολείται κυρίως με τα θέματα του άγχους και της κατάθλιψης.

Ιφιγένεια Στυλιανού

Ιφιγένεια Στυλιανού

Εφαρμοσμένη Σχολική Ψυχολόγος

H Ιφιγένεια Στυλιανού έχει ολοκληρώσει το προπτυχιακού προγράμμα στον τομέα της Ψυχολογίας, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας και έπειτα από τη μονοετή εθελοντική εργασία της σαν ειδικευόμενη ψυχολόγος, στο ίδρυμα ανακουφιστικής φροντίδας και θεραπείας «Αροδαφνούσα», κέρδισε πολύτιμα μαθήματα ζωής, αλλά και την ευκαιρία να αντιληφθεί την κλίση της προς τη θεραπευτική ενασχόληση με άτομα που αντιμετωπίζουν πληθώρα κοινωνικών και προσωπικών προβλημάτων. Έτσι, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές τις οποίες ολοκλήρωσε με άριστα στον τομέα της Εφαρμοσμένης Σχολικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Τόσο η μονοετής εμπειρία της στο ίδρυμα «Αροδαφνούσας», αλλά και η διετής εμπειρία της στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της επέτρεψαν να ασκήσει τον θεραπευτικό της ρόλο απέναντι σε άτομα όλων των ηλικιών με πληθώρα ψυχο-κοινωνικό-ατομικών προβλημάτων.

Σήμερα, σε στενή συνεργασία με άλλους ειδικούς υγείας, γιατρούς, ψυχιάτρους, ασθενείς, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, παρεμβαίνει άμεσα σε περιστατικά ατόμων με σκοπό τη επίτευξη της ψυχικής ισορροπίας τους και αντλεί όλη τη ψυχική, σωματική και πνευματική της ενέργεια για να φέρει εις πέρας το έργο της σαν εφαρμοσμένη ψυχολόγος με αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό. Ωστόσο, μέσα από την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων, με θέματα που ποικίλουν και ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε περίπτωσης (π.χ. «ανάπτυξη ψυχικής ανθεκτικότητας σε ασθενείς», «μέθοδοι ανάπτυξης κινήτρων με σκοπό την αποτελεσματικότητα του ατόμου»), επιτυγχάνει πέρα από την ατομική παρέμβαση και συμβουλευτική των ατόμων, την πρόληψη και παρέμβαση στο πλαίσιο της ομάδας.

Περεταίρω, ο τομέας της έρευνας είναι ένας επιπλέον τομέας στον οποίο δουλεύει με ενθουσιασμό και αφοσίωση, και που τα τελευταία 4 χρόνια της έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων για να παρουσιάσει ερευνητικές της δραστηριότητες και να διεκδικήσει χρηματικές επιχορηγήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η τυπικότητα και οργάνωση, η ενσυναίσθηση, η καλή επικοινωνία και ακρόαση, ο ενθουσιασμός, η εργατικότητα αλλά και η καλή διάθεση, είναι χαρακτηρισμοί που την εκφράζουν τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα και που συντελούν στην καθημερινή λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητά της.

 

 

Πολίνα Νικοδήμου

Πολίνα Νικοδήμου

Ψυχολόγος

Η Πολίνα Νικοδήμου είναι ψυχολόγος και συνθετική ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξειδικεύτηκε στην ψυχολογία της υγείας. Κατέχει πιστοποίηση στη χρήση της νευροανάδρασης. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε άτομα, οικογένειες και ειδικούς πληθυσμούς. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Λευκωσία και είναι διευθύντρια της εταιρείας παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών ‘Παράγοντας Ψ’. Διετέλεσε για χρόνια συντονίστρια του πρόγραμμα της Κοινοτικής Ψυχολογίας του Παγκύπριου Συλλόγου Ψυχολόγων με στόχο την παροχής υπηρεσιών πρόληψης σε θέματα εξαρτήσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Πάμελα Κυριάκου

Πάμελα Κυριάκου

Εγγεγραμμένη Σχολική-Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

Η Πάμελα Κυριάκου είναι Εγγεγραμμένη Σχολική-Εκπαιδευτική Ψυχολόγος στο Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου (Αρ. Μητρώου 426). Ολοκλήρωσε τόσο τις προπτυχιακές όσο και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι κάτοχος Πτυχίου Ψυχολογίας (Β.Α.) και Εφαρμοσμένου Μεταπτυχιακού στη Σχολική Ψυχολογία (Μ.Α).

Η επαγγελματική της εμπειρία άρχισε από το δεύτερο έτος των μεταπτυχιακών της σπουδών όπου άσκησε την πρακτική της άσκηση, ως Σχολική Ψυχολόγος για δύο έτη, στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας (ΥΕΨ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Στα πλαίσια αυτά παρείχε την στήριξη της σε μαθητές διαφορετικών κοινωνικοπολιτισμικών πλαισίων και διαφόρων ηλικιών (4-18 χρονών), σε γονείς, εκπαιδευτικούς και διευθυντές.

Πλέον εργάζεται ιδιωτικά στη Λευκωσία, παρέχοντας υπηρεσίες που αφορούν την αξιολόγηση (Ψυχολογική & Ψυχομετρική) σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης και προσαρμογής των παιδιών.

Πέρα από την αξιολόγηση ασχολείται με την παρέμβαση παιδιών και εφήβων, γονέων αλλά και εκπαιδευτικών τόσο σε ατομικό (ανάπτυξη εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης, συμβουλευτική γονέων, συμβουλευτική μαθητών, συνδιαλεκτική συμβουλευτική εκπαιδευτικών) όσο και σε ομαδικό επίπεδο (βιωματικά εργαστήρια, διαλέξεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια).

Επιπρόσθετα ασχολείται εντατικά με την πρόληψη, μέσω βιωματικών εργαστηρίων, που παρέχει σε καθημερινό επίπεδο σε παιδιά και εφήβους για θέματα αύξησης συγκέντρωσης, τρόπων διαχείρισης του άγχους, αύξησης της αυτοπεποίθησης, εκμάθησης κοινωνικών δεξιοτήτων, αναγνώρισης, έκφρασης και διαχείρισης των συναισθημάτων, τον σχολικό εκφοβισμό (bullying), την αύξηση εσωτερικών κινήτρων, την ομαλή μετάβαση από νηπιαγωγείο σε δημοτικό/ από δημοτικό σε γυμνάσιο, την πρόληψη στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, την εφηβεία, τη διαφορετικότητα και πολλά άλλα θέματα.

Άντρεα Στυλιανού

Άντρεα Στυλιανού

Κλινικός Ψυχολόγος

Η Άντρεα Στυλιανού είναι εγγεγραμμένη κλινικός ψυχολόγος. Σπούδασε και εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη και το Λος Άντζελες, ΗΠΑ. Κατά την διάρκεια της εργασίας της στις ΗΠΑ και στην Κύπρο, συμμετείχε σε ψυχομετρικές έρευνες γύρω από την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Σήμερα είναι διευθύντρια στην εταιρεία παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών ‘Παράγοντας Ψ’, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Λευκωσία και ασχολείται ενεργά με την αξιολόγηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων για ερευνητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Επιπρόσθετα, είναι ομιλήτρια βιωματικών εργαστηρίων και ενημερωτικών σεμιναρίων καθώς επίσης, συνεργάζεται με εγκληματολογικά κέντρα και παρέχει εξειδικευμένες δικαστικές αξιολογήσεις. Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου και μέλος της επιτροπής συγγραφής του Κώδικα Δεοντολογίας.

Αλίκη Ζηκάκη

Αλίκη Ζηκάκη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Αλίκη Ζηκάκη είναι εγγεγραμμένη διαιτολόγος – διατροφολόγος (BSc Nutrition & Dietetics) με σπουδές στην Θεσσαλονίκη. Από το 2007 διατηρεί το ιδιωτικό της διαιτολογικό γραφείο (AZ NUTRITION) στη Λεμεσό ενώ παράλληλα συνεχίζει να αυξάνει τις γνώσεις της παρακολουθώντας σεμινάρια που σχετίζονται με το ευρύτερο φάσμα της διατροφής αλλά και της ψυχολογίας για να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στα άτομα που την επισκέπτονται.

Μέσα από τα 10 χρόνια εμπειρίας της και  σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη της εκπαίδευση σε θέματα διατροφής και υγείας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών όπως διατροφική υποστήριξη (κατ’ ιδίαν ή online) και διατροφική εκπαίδευση / coaching σε άτομα, ομάδες ατόμων ή / και εταιρίες αλλά και ανάπτυξη και ανάλυση υγιεινών μενού και συνταγών. Παράλληλα εμφανίζεται όποτε της ζητηθεί στην πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, κάνει ομιλίες και διαλέξεις και αρθρογραφεί σε διάφορα μέσα.

Όντας και η ίδια λάτρης του καλού φαγητού είναι σε θέση να καταλάβει τις ανάγκες του κάθε ατόμου και να οδηγήσει βήμα βήμα τους πελάτες της σε ένα ταξίδι υγείας χωρίς στερήσεις και απολαμβάνοντας  παράλληλα γευστικό φαγητό.

Ιωάννα Μασούρα

Ιωάννα Μασούρα

Διατροφολόγος

Η Ιωάννα Μασούρα είναι διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (MSc) στη Δημόσια Υγεία και Διατροφή. Είναι απόφοιτος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Reading στο Η.Β. με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Southampton στο Η.Β. στον κλάδο της Δημόσιας Υγείας και Διατροφής. Στη πτυχιακή της διατριβή ασχολήθηκε με τις επιπτώσεις των δημητριακών ολικής αλέσεως στην υγεία μας και με την υγεία του εντέρου ενώ στη μεταπτυχιακή της διατριβή ερεύνησε τους παράγοντες που επηρεάζουν την πρόσβαση σε τροφές και τις διατροφικές επιλογές στην τρίτη ηλικία.Παρέχει διατροφολογική υποστήριξη στη Λευκωσία σε άτομα που επιθυμούν να αλλάξουν τον τρόπο διατροφής τους βάζοντας τους θεμέλιους λίθους για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον είναι ενεργο μέλος του ΠΑΣΥΚΑΦ και λαμβάνει μέρος σε παρουσιάσεις σε νηπιαγωγεία και σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας Διαφώτισης με τίτλο ‘Tα παιδία του σήμερα, ο κόσμος του Αύριο’. Ο σκοπός της κίνησης αυτής είναι η ενημέρωση των μικρών παιδιών αλλά και των γονέων για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στη ζωή μας για την αποφυγή της παχυσαρκίας που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Πέραν αυτών εργάστηκε ως σύμβουλος διατροφής σε ένα από τα μεγαλύτερα κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Κύπρο και έχει αναλάβει την αρθρογράφηση θεμάτων διατροφής με στόχο τη μετάδοση διατροφικών μηνυμάτων στο ευρύ κοινό σε διάφορα περιοδικά και εξειδικευμένες ιστοσελίδες.

Πάνος Πλατρίτης

Πάνος Πλατρίτης

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

O κ.Πλατρίτης είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην άσκηση και στη φυσιολογία του σώματος και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Κύπρου.

Είναι κάτοχος αναγνωρισμένων Διπλωμάτων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία IFBB International σε θέματα άσκησης και εκγύμνασης αθλητών. Διατηρεί γραφείο στη Λεμεσό, στη Λευκωσία και στην Πάφο!

Έχει αναλάβει ως  Διατροφολόγος της ομάδας πετοσφαίρισης ανδρών 1ης κατηγορίας της Ανόρθωσης για την σεζόν (2014-2015) και  των ακαδημιών Άρης Λεμεσού. Επίσης είναι προσωπικός Διαιτολόγος αρκετών αθλητών CrossFit, Boxing, Tennis και άλλων αθλημάτων. Είναι επίσης Διατροφολόγος στο πολυκέντρο άθλησης Μatsaggides Gymland στην Λάρνακα.

Ο κ.Πλατρίτης είναι συντονιστής των ομάδων Ενδυνάμωσης Διατροφικής αλλαγής που γίνεται σε συνεργασία με το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας. Επίσης είναι εκπαιδευόμενος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα πλαίσια των προγραμμάτων «Ψυχική και Κοινοτική Υγεία στην «Πιστοποιημένη Κατάρτιση στη Συμβουλευτική & στο Life Coaching» και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία σειρά σεμιναρίων από το University of North California at Chapel hill με θέμα την «Θετική Ψυχολογία» καθώς και μονοήμερο διαδραστικό σεμινάριο στη θεραπευτική δραματοθεραπεία.

Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία σειρά μαθημάτων από το Harvard Medical School, Department of continuing education με θέμα : ‘Lifestyle Medicine: Nutrition and the Metabolic Syndrome’ και σεμινάριο με θέμα την Ολιστική προσέγγιση στην υγεία και ασθένεια. Επίσης είναι καθηγητής σε Οργανισμό εκπαίδευσης για θέματα αθλητικής Διατροφής και καθηγητής σε διαδικτυακή πλατφόρμα με περισσότερους από 800 φοιτητές από 83 διαφορετικές χώρες.

Νικολέττα Ντορζή MS, RD, CDN

Νικολέττα Ντορζή MS, RD, CDN

Κλινική Διαιτολόγος

Η Νικολέττα Ντορζή είναι Κλινική Διαιτολόγος και κατέχει M.Sc στην Κλινική Διαιτολογία (Clinical Dietetics) και  Β.Sc στη Διαιτολογία (Food and Nutrition / Dietetics) του New York University, Ηνωμένων Πολιτειών. Συνέχισε ακαδημαϊκή και πρακτική εξάσκηση στην Κλινική Διαιτολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο και στο St. Vincent Medical Hospital στη Νέα Υόρκη, όπου της απονεμήθηκε ο τίτλος RD (Registered Dietitian).

Έπειτα, απέκτησε το ‘’Certification of training in children and adolescent weight management’’ και το ‘’Certification of training in adult weight management’’ από το Commission on Dietetic Registration των ΗΠΑ. Κατέχει τον τίτλο Certified Dietitian-Nutritionist από το University of the State of New York.

Στην Κύπρο εργάζεται ως ιδιώτης κλινική διαιτολόγος από το 2006. Ως κλινική διαιτολόγος ασχολείται με περιστατικά όπως διαβήτη κύησης, τύπου 1 και τύπου 2, καρδιαγγειακές παθήσεις, εγκυμοσύνη, παιδική παχυσαρκία, νεφροπάθειες, καρκίνο και απώλεια και διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και εκτελεί την πρακτική των φοιτητών διαιτολογίας σε ιδιωτική βάση.

Η Νικολέττα είναι συγγραφέας δυο βιβλίων. Το πρώτο της βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2012 έχει τον τίτλο «Από το ράφι στο καρότσι, Οδηγός διατροφής». Το δεύτερο της βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει τον Ιούνη του 2015 έχει τον τίτλο «Διατροσέφ, Νόστιμη και Υγιεινή Κουζίνα» το οποίο είναι οδηγός διατροφής με 110 υγιεινές συνταγές. Επίσης, το βιβλίο «Διατροσέφ» το καλοκαίρι του 2016 πήρε το πρώτο παγκόσμιο βραβείο από τα Gourmand Awards ως το καλύτερο στην κατηγορία του βιβλίο.

Επίσης, η Νικολέττα δίνει διαλέξεις μέσω του Συνδέσμου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Κύπρου στο κοινό και υπήρξε ομιλήτρια σε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια ιατρικής και διαιτολογίας. Είναι ενεργό μέλος και βοηθός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Κύπρου (από το 2013). Επίσης, είναι μέλος του Αμερικάνικου Συνδέσμου Διαιτολόγων (από το 2001).

Ρένα Φωτίου

Ρένα Φωτίου

Μουσικοπαιδαγωγός

Η Ρένα Φωτίου είναι μουσικός – πιανίστρια, με μεταπτυχιακή διατριβή στα μουσικά παιδαγωγκά προσχολικής ηλικίας. Σπούδασε στη Κρατική Μουσική Ακαδημία Prof. Pancho Vladigerov, Σόφιας – Βουλγαρίας, στο τμήμα πιάνου με καθηγήτρια τη διακεκριμένη πιανίστρια Dr. Prof. Daniella Andonova. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε συναυλίες και ταυτόχρονα δίδασκε πίανο σε παιδιά στο πλαίσιο της πρακτικής της.

Το 2006 με την επιστροφή της στη Κύπρο ξεκίνησε να κτίζει την επαγγελματική της πορεία διδάσκοντας πιάνο, μουσική σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, παίζοντας συνοδευτικό πιάνο σε έγχορδα, πνευστά και φωνές. Διετέλεσε για 6 χρόνια πιανίστρια της χορωδίας Δήμου Έγκωμης. Μέχρι και σήμερα, συνεργάζεται με ιδιωτικά νηπιαγωγεία σε μόνιμη βάση σαν μουσικοπαιδαγωγός, κάνοντας μουσική και καλλιτεχνική επιμέλεια στις γιορτές ιδιωτικών νηπιαγωγείων. Επιπλέον συμμετέχει σε σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικών και άλλων θεμάτων.

Από το 2011 διατηρεί τη δική της μουσική σχολή με την επωνυμία «At Vivo Music School by Rena Photiou» όπου δραστηριοποιείται ενεργά σε πολιτιστικές, φιλανθρωπικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Μαριλένα Παπουτέ

Μαριλένα Παπουτέ

Ειδική Παιδαγωγός

Η Μαριλένα Παπουτέ, σπούδασε Ειδική Αγωγή στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι σήμερα μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΜΣ Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση ατόμων με νοητική αναπηρία ή και πολλαπλές αναπηρίες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάστηκε στην Ελλάδα τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς φορείς Ειδικής Αγωγής ενώ παράλληλα πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε πολλές δομές για άτομα με αναπηρίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Σήμερα διατηρεί γραφείο στη Family Plan και αρθρογραφεί για το περιοδικό της εταιρείας καθώς επίσης προσφέρει και διαλέξεις για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Χριστιάνα Κυθρεώτου

Χριστιάνα Κυθρεώτου

Ψυχολόγος & Ειδική Παιδαγωγός

Ιδιοκτήτρια της ομάδας «Οι μικροί μάγειροι»

Η Χριστιάνα Κυθρεώτου είναι πτυχιούχος Ψυχολόγος με Μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση και εργάζεται με παιδιά κυρίως σχολικής ηλικίας εδώ και 8 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και σε ιδιωτικό σχολείο! Έχει συνδυάσει τις δυο από τις μεγαλύτερες της αγάπες, την μαγειρική την εργασία με παιδιά κι έφτιαξε την ομάδα «Οι μικροί μάγειροι» όπου εδώ και 4 χρόνια εξερευνούν τις μαγειρικές τους ικανότητες. Ως συντονίστρια της ομάδας εφαρμόζει τις γνώσεις που έχει συλλέξει μέσα από τα χρόνια  εμπειρίας της και δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον στην κουζίνα χρησιμοποιώντας στρατηγικές που βοηθούν τα παιδιά να εμπλουτίσουν τον εσωτερικό κόσμο!

Στεφάνη Νικολάου

Στεφάνη Νικολάου

Kλινική εμβρυολόγος και Σύμβουλος Μητρότητας

Η Στεφάνη Νικολάου είναι βοηθός μητρότητας (Doula) και σύμβουλος γονιμότητας, με εκπαίδευση στην κλινική εμβρυολογία και ψυχοσωματικές πρακτικές. Είναι η ιδρυτής του Women Awakenings Academy και  υποστηρίζει τις οικογένειες στο ταξίδι τους από τη σύλληψη, στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την γονεϊκότητα. Η δουλειά της συνδυάζει την επιστημονική γνώση με τις αναλλοίωτες αρχές της φύσης και πρακτικές που στοχεύουν στην βαθύτερη σύνδεση με το σώμα και την έμφυτη σοφία του. 

Ιφιγένεια Τρύφωνος

Ιφιγένεια Τρύφωνος

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Καθοδήγησης

Η Ιφιγένεια Τρύφωνος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου στον κλάδο των Επιστημών Αγωγής – Νηπιαγωγού και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό στην συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Καθοδήγησης. Κατέχει επίσης το δίπλωμα GCDF (Global Career Development Facilitator), τίτλος ο οποίος είναι αναγνωρισμένος σε αρκετές χώρες για συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού και καθοδήγησης.  Συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα Mental Health Facilitator (MHF), το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με το NBCC International & τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Το πρόγραμμα MHF επενδύει στη διαρκή αναβάθμιση των επιστημονικών και πρακτικών της γνώσεων και δεξιοτήτων, ώστε να μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση θεμάτων – προσωπικών, εργασιακών και κοινωνικό-οικονομικών- που καλείται να διαχειριστεί ο σύγχρονος άνθρωπος τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Επίσης, μπορεί να συμβάλει στην κατανόηση της ανάγκης για πρόληψη σε θέματα ψυχικής υγείας, την άμεση “διάγνωση” και υποστήριξη του ατόμου για διαχείριση του άγχους, ώστε να αντιμετωπίζει με επάρκεια τις επερχόμενες πιθανές κρίσιμες καταστάσεις και θέματα όπως επαγγελματική εξουθένωση, προσωπικές δυσκολίες που προέρχονται από ενδογενείς ή εξωγενείς  καταστάσεις και με ευαισθητοποίηση να παραπέμπει όταν αυτό καθίσταται απαραίτητο.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί με παιδιά διαφόρων ηλικιών σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, αλλά και ως νταντά, μέλος της Baby Sitter On Call. Στην παρούσα φάση εργάζεται στην EPW EUROPE PRIVATE WEALTH LTD ως σύμβουλος στο τμήμα του HR.

Αυγή Χρίστου

Αυγή Χρίστου

Σχολική Ψυχολόγος

H Αυγή Χρίστου είναι Σχολική Ψυχολόγος, απόφοιτο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.  Ως μέρος του Μεταπτυχιακού της Προγράμματος ολοκλήρωσε 1390 ώρες Πρακτικής Άσκησης τις οποίες πραγματοποίησε σε σχολεία και δομές. Συγκεκριμένα, ήταν σε Ιδιωτικό Αγγλόφωνο Γυμνάσιο, Λύκειο και νηπιαγωγείο, στη Σχολή Τυφλών, στο Συμβουλευτικό Κέντρο Στροβόλου και Λευκωσίας καθώς και στο Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ). Επίσης, υπήρξε Συντονίστρια του Προγράμματος ΜΕΝΤΩΡ ( Πρόγραμμα  Κοινωνικής και Προσωπικής Καθοδήγησης το οποίο συνδέει παιδιά δημοτικού που προέρχονται από μη προνομιούχες οικογένειες, με φοιτητές πανεπιστημίου). Ως μέρος της Πρακτικής της Άσκησης, πραγματοποίησε διαλέξεις σε γονείς καθώς και βιωματικά εργαστήρια σε παιδιά και έφηβους.

Σήμερα, κάνει το δεύτερο πτυχίο της ως δασκάλα, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και εργάζεται ως καθηγήτρια Ψυχολογίας σε ιδιωτικό Αγγλόφωνο Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, σε εθελοντικη βάση, εργάζεται ως βοηθός ερευνητή τόσο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου συμμετέχει στη διεξαγωγή διάφορων ερευνών.

Εγγραφείτε στο newsletter δωρεάν για να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις και τα νέα μας